Fűtésenergia
Tudásbázis
Termék kategóriák
Kiemelt termék
Hírek
Tévhitek a passzív házakkal kapcsolatban
Tévhitek a passzív házakkal kapcsolatbanTévhitek a passzív házakkal kapcsolatban

Eneregiatudatos építészet a jövő útja
Eneregiatudatos építészet a jövő útjaKlímaváltozás, energia válság
Megoldás:passzív házak és aktív házak

Hírlevél

Név:
E-mail:
Típus:


Információs termékünkről bővebben.


Alap h1

Az utóbbi hetekben sokan, sok helyen leírták, amit tulajdonképpen már régóta tudtunk: a fosszilis energiakészletek bizony végesek. Egyre drágábban juthatunk hozzá az utóbbi évtizedekben megszokott, kényelmes életünket lehetővé tévő gázhoz, olajhoz. A világ újra váltás előtt áll, körül kell néznünk, mi az az energiaforrás, amelyet az új korszakban segítségül hívhatunk.

Kézenfekvő, hogy a Nap felé forduljunk, amelynek energiája minden földi élet forrása, kiapadhatatlan tartalékai pedig az egész emberiség számára elegendőek. A mai, modern technológiai megoldások alkalmazásával már meglehetősen jó eredményeket lehet elérni akár áramot, akár melegvizet állítunk elő.

A gazdaságosság mellet egyre inkább gondolnunk kell a környezet védelmére is, hiszen a már mindenki által ismert és megtapasztalt globális felmelegedés ellen csak a valóban tiszta és természetes energiahordozók használatával vehetjük fel a harcot. Két ilyen forrásunk van, a Nap és a szél végtelen energiája, s mivel végső soron a szél is a Nap tevékenysége nyomán jön létre, kijelenthető, hogy ugyanannak az energiának a különböző megnyilvánulási formáit alkalmazhatjuk.

Világszerte egyre több pénzt fordítanak az új technológiák kutatására, fejlesztésére, melyeknek segítségével mind gazdaságosabban üzemeltethető energetikai rendszereket kapunk. Ezek a műszaki megoldások azonban mit sem érnek, ha az alapvető gondolkodásmódunkat nem változtatjuk meg. A napenergia hasznosító berendezések alkalmazása eleve kizárja a felelőtlen, pazarló, önző magatartást. Meg kell tanulnunk úgy élni mindennapjainkat, hogy gondoljunk a holnapokra is.

Bízunk abban, hogy ez a honlap mindenkinek segít eligazodni az alapvető információk között, ezért szívesen állunk rendelkezésükre egyéni kérdéseik, árajánlatkéréseik esetében is.

 

Honlapkészítés - Webdesign - Programozás - Hoszting