Fűtésenergia
Tudásbázis
Termék kategóriák
Kiemelt termék
Hírek
Tévhitek a passzív házakkal kapcsolatban
Tévhitek a passzív házakkal kapcsolatbanTévhitek a passzív házakkal kapcsolatban

Eneregiatudatos építészet a jövő útja
Eneregiatudatos építészet a jövő útjaKlímaváltozás, energia válság
Megoldás:passzív házak és aktív házak

Hírlevél

Név:
E-mail:
Típus:


Információs termékünkről bővebben.


Blower door teszt végzése

2012. augusztusától megkezdtük Blower Door-os mérések végzését.

A Blower Door teszt segítségével megállapítható az épület légtömörsége, légzárása, mi egy mai modern épület esetén már igencsak fontos. A mérés során fel lehet deríteni a többnyire kivitelezési hibából adódó légszivárgások helyét, a szivárgás mértékét.

A tesztet gyakran alkalmazzák a kiemelten energiahatékony illetve passzívházak esetén az illesztési pontok helyes kivitelezésének megállapítására. Mérhető a lezárt házból óránként távozó levegő mennyisége.
Ezek a szivárgások elsősorban a kivitelezés során történt nagyobb hiba vagy mulasztás miatt alakulhatnak ki. Ezek a Blower Door-os techólógiával kíméletlenül hatékonyan felderíthetők.

A mérő készülék egy ventilátorból, egy ajtókerethez rögzíthető légzáró paplanból, egy légnyomásmérőből áll. Az adatokat számítógépes szoftver segítségével lehet elemezni.
A mérési eredményekkel bizonyítható az elvégzett kivitelezési munka minősége, ami nem csak egy új épület használatba vételekor fontos, hanem egy jövőbeni értékesítés esetén is jelentősen befolyásolhatja a ház megítélését (pl. ha valós mérésekkel is alá van támasztva a ház kiváló energetikája).

A Blower Door teszt áráról érdeklődhet bármely elérhetőségünkön (az ár helyszíntől és épületnagyságtól függ).

E-mail: info@futesenergia.hu
Tel.: +36-96-566-082


Honlapkészítés - Webdesign - Programozás - Hoszting