Fűtésenergia
Tudásbázis
Termék kategóriák
Kiemelt termék
Hírek
Tévhitek a passzív házakkal kapcsolatban
Tévhitek a passzív házakkal kapcsolatbanTévhitek a passzív házakkal kapcsolatban

Eneregiatudatos építészet a jövő útja
Eneregiatudatos építészet a jövő útjaKlímaváltozás, energia válság
Megoldás:passzív házak és aktív házak

Hírlevél

Név:
E-mail:
Típus:


Információs termékünkről bővebben.


Passzívház kompakt készülék

Olyan kompakt gépészeti központi egység, amely egy készülékben oldja meg a hővisszanyeréses szellőztető központ, a hőszivattyú alapú levegő fűtés és a használati melegvíz készítés funkcióit. Minimális energiafogyasztású, halk, általában kis helyigényű készülék. Jellemzően légfűtéses passzívházak gépészetére fejlesztették, de vannak dupla hőszivattyús típusok is, melyek az alacsony energiafogyasztású házak vízkörös fűtésére is alkalmasak.

Számos kísérletet látni a kompakt készülékek kiváltására, de az összerakott rendszerek tudása és hatékonysága nem lehet jobb, viszont általában még drágábbak is. Energiafogyasztásuk biztosan nagyobb, hiszen aktív (hőszivattyús) rekuperátor nélkül, téli üzemmódban az épületből kifújt levegő hőmérséklete nagyobb lesz mint a beszívott levegőé. A kompakt gépeknél ilyen „pazarlás” nem fordulhat elő! Nyáron a folyamat megfordul és olcsó hűtéshez jutunk, sőt az épületből kinyert hőenergiát a készülék „ingyen” háztartási melegvíz készítésére fordítja.

A készülékek tartozéka a fejlett vezérlés, mely 7-12 ponton méri a hőmérsékletet, nyomást, stb., és úgy optimalizálja a működést, hogy az mindig a legenergiatakarékosabb legyen. A kompakt készülékek gyártói, a hosszú évek tapasztalatát, fejlesztéseiket és a legmodernebb technológiát sűrítik gépeikbe. Formatervezett kialakításuk és kis helyigényük miatt akár a háztartási helyiségbe is telepíthetők. Nem véletlen tehát, hogy nem sok minősített kompakt készülék kapható, de vitathatatlanul ezek tekinthetők a lakossági épületgépészet csúcstechnológiájának.

A kompakt rendszer hatékonyságára a legjobb bizonyíték a Solar Dechatlon versenyeken való eredményes részvétel. A Solar Dechatlon verseny különböző országok között folyó vetélkedés, melynek tárgya a legenergiatakarékosabb épület létrehozása. Az elkészült projekteket a legnevesebb szakértők vizsgálják, hónapokig tesztelik és mérik az energia-háztartást. A versenyt 2007-ben, és 2009-ben is olyan projekt nyerte meg, melyben a gépészet a NILAN VP 18 Compakt készülék volt!

Honlapkészítés - Webdesign - Programozás - Hoszting